Het Heidehuisje

 

Steeds vaker vragen de gasten aan mij hoe ik toch die heerlijke huisgemaakte granola maak. Ja eigen gemaakte granola is toch het lekkerste. Je kunt de granola precies maken hoe je wilt. Ik maak altijd een voorraad voor een aantal weken. Je kunt de granola goed bewaren in een voorraadbus daarin blijft de granola lekker knapperig.

 

 

 

Wat heb je nodig voor 1 kilo granola!

600 gram havermout

 40 gram amandelen

40 gram pompoenpitten

40 gram zonnebloempitten

50  gram pecan noten

40 gram kokosschaafsel

12 gram kaneel

80 gram olijfolie

120 gram honing

10 gram zout

 

Zo maak je het!

Meng alles door elkaar en doe de helft op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Na 10 min schep je de granola om en bak het nog eens 10 min verder. Na 20 min. is de Granola klaar.

Nog niet helemaal bruin doe dan nog extra 10 min. Je kunt daarna de andere helft in de oven doen met de zelfde bereiding.

Laat de Granola afkoelen en bewaar het in een grote lichtdichte voorraadpot.

 

 

 

 

Copyright 2013-2024 Het Heidehuisje - 
Copyright 2013-2024 Het Heidehuisje -