
Inspiratie Shoot ’t Heide Huisje
7 augustus 2019
Outdoor Verjaardag feestje
22 januari 2020
Steeds vaker vragen de gasten aan mij hoe ik toch die heerlijke huisgemaakte granola maak. Ja eigen gemaakte granola is toch het lekkerste. Je kunt de granola precies maken hoe je wilt. Ik maak altijd een voorraad voor een aantal weken. Je kunt de granola goed bewaren in een voorraadbus daarin blijft de granola lekker knapperig.
Wat heb je nodig voor 1 kilo granola!
600 gram havermout
40 gram amandelen
40 gram pompoenpitten
40 gram zonnebloempitten
50 gram pecan noten
40 gram kokosschaafsel
12 gram kaneel
80 gram olijfolie
120 gram honing
10 gram zout
Zo maak je het!
Meng alles door elkaar en doe de helft op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Na 10 min schep je de granola om en bak het nog eens 10 min verder. Na 20 min. is de Granola klaar.
Nog niet helemaal bruin doe dan nog extra 10 min. Je kunt daarna de andere helft in de oven doen met de zelfde bereiding.
Laat de Granola afkoelen en bewaar het in een grote lichtdichte voorraadpot.